måndag 15 december 2008

Jean de Chaudenay Chablis 2007

Det är dags att återigen prova en Chablis från 2007 - en årgång som verkar lovande (se mer här och här). Jean de Chaudenay har en ljusgul fär med lite ungdomligt grönskimmer. Doften är rättfram och lite kraftfullare än de viner jag har provat från J-M Brocard. Gröna äpplen, Granny Smith, blodgrape, mandarin och mineral är det som förts kommer upp ur glaset. Sedan tillkommer finstämda toner av fänkålsvippor och salvia. Vinet har en frisk syra med toner av gröna äpplen och blodgrape som ligger kvar över mellanregistret och får en förnyand energi just innan avslutet tar vid som inleder med toner av salvia för att övergå till en blandning av fänkål och mineral. Ett riktigt gott vin som vinner på att lagras något år. Ännu en 2007 som överraskar possitivt!

2 kommentarer:

Korkdragaren sa...

Bara en liten funderare med tanke på vad du skriver i texten. Jämför du vinet med Brocards viner eller är du medveten om att det är Brocard som är producenten bakom vinet. Chaudenay är Jean's (-Marc)hemby,det är alltså Brocard som är skyldig... i positiv bemärkelse.

MSVin sa...

Nej, jag jämför med J-M Borcards viner. Jag hade ingen aningen om att Brocard var inblandad i vinet ifråga. Tack för upplysningen!