tisdag 5 februari 2008

Chablis Premier Cru Beauroy 2006

Jag är fortsatt nyfiken på Chablis av årgång 2006 från Jean Marc Brocard. Vi öppnar en flaska Chablis Premier Cru Beauroy som aptitretare medan en gryta Beauf Borgougne småputtrar på spisen. Vinet har en Ljusgul färg och ur glaset kommer en doft av mineral, grape, gult äpple, päron och en viss blommighet. Det smakar mineral, gult äpple, päron, smör och vinet har ett avslut som lämnar en viss sötma som drar år mandarin. Eftersmaken är elegant men inte så lång. Syran i vinet upplevs inte påfallande hög i likhet med de två tidigare Chablierna som jag provat från samma producent. Är det något som är typiskt för viner från Brocard detta år eller är det något som är årgångstypiskt för Chablis 2006? Jag måste prova fler viner för att ha någon klar uppfattning. Är det någon läsare som har en uppfattning i frågan?

Inga kommentarer: